Smakelijk Kamperen
Campingcurry
Dit is een heerlijk eenvoudig gerechtje voor een dag waarop het zonnetje zich niet veel laat zien. Vandaag dus!
Ingrediënten
300 gr rijst
Olijfolie, om te bakken
500 gr sperzieboontjes, gedopt en door tweeën
350 gr runderreepjes
3 tomaten, in kwarten
70 gr rode currypasta
200 ml kokosmelk uit blik
Sap van ½ limoen
Optioneel:
Koriander

Bereiden
Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Zet even apart.
Roerbak de sperziebonen in olijfolie. Maximaal 5 minuten, zodat ze lekker knapperig blijven. Houd de bonen even apart.
Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en bak de runderreepjes op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.
Doe de tomaten, sperziebonen, currypasta en kokosmelk bij het vlees en laat nog een paar minuten pruttelen. Afhankelijk van de sterkte van de currypasta kun je meer of minder kokosmelk toevoegen. Hoe meer kokosmelk, hoe milder je campingcurry!
Verdeel over de borden en besprenkel met limoensap.
Tip
Wist je dat je slaapzak ook heel goed kan dienen voor het garen van je rijst?
Je brengt de rijst aan de kook en haalt de pan van het vuur. Wikkel de pan in een theedoek en plaats deze vervolgens in je slaapzak.
De rijst wordt vanzelf gaar. Zo spaar je gas én kun je ondertussen de rest van je gerecht maken.