top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSmakelijk Kamperen

Campingcurry

Dit is een heerlijk eenvoudig gerechtje voor een dag waarop het zonnetje zich niet veel laat zien. Vandaag dus!


Ingrediënten

300 gr rijst

Olijfolie, om te bakken

500 gr sperzieboontjes, gedopt en door tweeën

350 gr runderreepjes

3 tomaten, in kwarten

70 gr rode currypasta

200 ml kokosmelk uit blik

Sap van ½ limoen


Optioneel:

Koriander



Bereiden

Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Zet even apart.


Roerbak de sperziebonen in olijfolie. Maximaal 5 minuten, zodat ze lekker knapperig blijven. Houd de bonen even apart.


Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en bak de runderreepjes op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.


Doe de tomaten, sperziebonen, currypasta en kokosmelk bij het vlees en laat nog een paar minuten pruttelen. Afhankelijk van de sterkte van de currypasta kun je meer of minder kokosmelk toevoegen. Hoe meer kokosmelk, hoe milder je campingcurry!


Verdeel over de borden en besprenkel met limoensap.


Tip

Wist je dat je slaapzak ook heel goed kan dienen voor het garen van je rijst?


Je brengt de rijst aan de kook en haalt de pan van het vuur. Wikkel de pan in een theedoek en plaats deze vervolgens in je slaapzak.


De rijst wordt vanzelf gaar. Zo spaar je gas én kun je ondertussen de rest van je gerecht maken.


bottom of page