top of page
Zoeken
  • Smakelijk Kamperen

"Ik ga op vakantie en neem mee..."

Bijgewerkt op: 6 apr. 2018

Ik prop onze camper altijd zo vol mogelijk met ‘onmisbare’ spullen. Niet iedereen heeft die luxe van veel ruimte en dus geldt: kijk-wat-je-goed-kunt-gebruiken-en-hoeveel-ruimte-je-eigenlijk-hebt! Sowieso handig om voor de eerste dagen te bedenken wat je wilt eten, dan hoef je – eenmaal op plaats van bestemming – niet halsoverkop nog een maaltijd te bedenken, kopen én maken. 
"Ik ga op vakantie en neem mee..."

Welke keukengerei je meeneemt is uiteraard afhankelijk van de keuken waarin je belandt. Neem je je eigen huisje en keuken mee in de vorm van een camper, caravan of vouwwagen, dan weet je wat je nodig hebt. Maar huur je iets, dan weet je pas precies wat je hebt zodra je de rits van de glamping unit openmaakt. Soms betekent dat: roeien – en koken – met de riemen die je hebt. Dan is vooral een goed humeur onmisbaar.


Utopie

Natuurlijk is het heerlijk om lokale markten af te struinen op zoek naar verse kruiden, kaasjes en lokale specialiteiten… maar dat is bij ons vaak een utopie. Mijn kindjes zitten meestal niet te wachten op het uren slenteren en proeven op de markt – en mijn vriend sluit moeiteloos bij hen aan. Op vakantie ben ik dan ook overwegend aangewezen op de supermarkt. Geen probleem overigens, want daar verkopen ze ook genoeg lekkere dingen.


Kruiden

Verse kruiden zijn heerlijk, maar niet altijd nodig. Met gedroogde kruiden kom je een heel eind en dus zijn ze onmisbaar voor het bereiden van je vakantiegerechten.


Van boodschappen tot tools

In mijn boek Smakelijk Kamperen deel ik een volledige boodschappenlijst met daarop alles om jou goed voorbereid op vakantie te laten gaan! En naast alle basisspullen voor de keuken, zoals: lichtgewicht borden, bestek, snijplank, blikopener, kurkentrekker, kaasschaaf, dunschiller, aardappelschilmesje, knoflookpers, maatbekertje of maatlepels, keukenpapier, schaar, pollepel, vergiet, handrasp en vuilniszakken beschrijf ik nog een aantal dingen die uiterst belangrijk zijn op vakantie, zoals de keuze voor een fornuis en een makkelijke manier om je eten te bewaren.


En ben je écht iets cruciaals vergeten, dan kun je waarschijnlijk wel bij je buren aankloppen. Kampeerders staan in de regel bekend om hun behulpzaamheid.

bottom of page