Smakelijk Kamperen
Kipfilet met mozzarella en spek
Bijgewerkt op: 12 apr. 2018
Omdat de zon zich nog niet echt laat zien en het buitenleven af en toe om een stamppotje vraagt! Na dit campinggerecht kun je alles weer aan.
Ingrediënten
1 kilo aardappelen, geschild en in blokjes
500 gr wortelen, geraspt en in blokjes
1 zoete appel, geschild en in blokjes
4 dunne kipfilets à 100 -150 gr
1 bol mozzarella
8 plakje ontbijtspek
Versgemalen peper

Aardappelen en wortelen hebben ongeveer dezelfde kooktijd, zeker als je ze in blokjes van gelijke grootte snijdt.
Bereiden
Kook de aardappelen en wortelen ongeveer 10 minuten samen in één pan. Doe het appeltje erbij en kook nog een paar minuten totdat ook de appel gaar is.
Giet af (vang wat kookvocht op) en prak grof. Wil je de ‘puree’ wat smeuïger, voeg dan nog een beetje kookvocht toe.
Breng op smaak met wat peper.
Snijd ondertussen de kipfilets in de lengte open en leg er 2 plakjes mozzarella tussen. Omwikkel elk met 2 plakjes ontbijtspek.
Verhit een grillpan en smeer in met wat olijfolie. Gril de kip, afhankelijk van de dikte, in zo’n 10 minuten rondom bruin en gaar.
Verdeel de puree en de kip over de borden.
Eet smakelijk!