top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSmakelijk Kamperen

Kipfilet met mozzarella en spek

Bijgewerkt op: 12 apr. 2018

Omdat de zon zich nog niet echt laat zien en het buitenleven af en toe om een stamppotje vraagt! Na dit campinggerecht kun je alles weer aan.


Ingrediënten

1 kilo aardappelen, geschild en in blokjes

500 gr wortelen, geraspt en in blokjes

1 zoete appel, geschild en in blokjes

4 dunne kipfilets à 100 -150 gr

1 bol mozzarella

8 plakje ontbijtspek

Versgemalen peper

Foto door Simone van den Berg


Aardappelen en wortelen hebben ongeveer dezelfde kooktijd, zeker als je ze in blokjes van gelijke grootte snijdt.

Bereiden

Kook de aardappelen en wortelen ongeveer 10 minuten samen in één pan. Doe het appeltje erbij en kook nog een paar minuten totdat ook de appel gaar is.


Giet af (vang wat kookvocht op) en prak grof. Wil je de ‘puree’ wat smeuïger, voeg dan nog een beetje kookvocht toe.


Breng op smaak met wat peper.


Snijd ondertussen de kipfilets in de lengte open en leg er 2 plakjes mozzarella tussen. Omwikkel elk met 2 plakjes ontbijtspek.


Verhit een grillpan en smeer in met wat olijfolie. Gril de kip, afhankelijk van de dikte, in zo’n 10 minuten rondom bruin en gaar.


Verdeel de puree en de kip over de borden.


Eet smakelijk!

bottom of page