top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSmakelijk Kamperen

Quesadilla met kaas en tomatensalsa

Bijgewerkt op: 12 apr. 2018

Heb je kaas over? Pecorino, Parmezaan, oude of jonge geraspte kaas? Alles is goed tussen deze "Mexicaanse tosti". Nog lekkerder met tomatensalsa!


Ingrediënten

4 grote volkoren tortilla’s

200 gr geraspte kaas

4 lente-uitjes, fijngesneden

Voor de tomatensalsa:

2 tomaten, in blokjes gesneden

1 lente-uitje, fijngesneden

Scheutje olijfolie

Sap van ½ citroen, of naar smaak

Voor de tomatensalsa:

2 tomaten, in blokjes gesneden

1 lente-uitje, fijngesneden

Scheutje olijfolie

Sap van ½ citroen, of naar smaak

Paar druppels tabasco of chilisaus, afhankelijk van hoe pittig je ‘m wilt

Foto door Simone van den Berg

Bereiden

Verhit een droge koekenpan. Leg een tortilla in de pan en beleg met de helft van de ingrediënten. Leg de tweede tortilla erbovenop en druk goed aan.


Bak zo’n 3 minuten per kant goudbruin.


Je kunt eventueel een kleinere deksel in de pan leggen, zodat alles goed wordt aangedrukt.


Meng ondertussen de ingrediënten voor de tomatensalsa.


Verdeel in vier punten.


Maak nog een wrap zoals hierboven beschreven en geef iedereen nog zo’n lekker kaaspuntje!

bottom of page